Docenten ZENCHI Academy

De cursus Mycotherapie van Zenchi Academy wordt verzorgd door twee zeer ervaren en bevlogen docenten die ieder hun eigen sporen in het vak van complementaire geneeskunde hebben verdiend! Geja Heinen en Doris Richtsteig dragen mycotherapie een warm hart toe en doceren daar gepassioneerd over.

De cursus wordt gedeeltelijk in de Duitse taal gegeven waarbij continue wordt vertaald in het Nederlands. De Duitse taal hoef je niet machtig te zijn. Alles wordt vertaald waar nodig. Vanuit de eerdere cursussen weten we bovendien dat Doris gemakkelijk te volgen is in de duitse taal.

Geja Heinen

Geja Heinen is Msc in klinische Psycho Neuro Immunologie, Msc in Health, Education and Promotion, natuurdiëtist, orthomoleculair behandelaar, docent en presentator. Vanuit haar vakgebied beveelt Geja met veel passie een oorspronkelijke leefstijl aan ofwel een leefstijl gebaseerd op het leven van onze voorouders. Vanuit de ontwikkeling van onze voorouders is immers de moderne mens ontstaan.

Geja is van mening dat het werken met paddenstoelen daar zeker bij thuis hoort. Geja weet wetenschappelijke kennis op een toegankelijke en boeiende wijze over te brengen. Haar presentaties worden altijd hoog gewaardeerd en haar enthousiasme werkt vaak aanstekelijk. Geja zal tijdens de cursus ook Doris vertalen.

Doris Richsteig

Doris Richtsteig is heilpraktikerin, is van oorsprong homeopaat en heeft inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in het werken met extracten en poeders van paddenstoelen bij vele aandoeningen. Zij werkt dagelijks met mycotherapie in haar praktijk in Kempten in Zuid-Duitsland. Doris is bijzonder goed op de hoogte van de verschillen tussen paddenstoelenextracten en hun effect en kan daar uitermate boeiend over doceren.Doris zal vooral vanuit haar ervaring in de praktijk effectieve combinaties van paddenstoelen bespreken.

Haar vele jaren ervaring met mycotherapie maken haar een geweldige vraagbaak voor toepassingen in de praktijk. Doris komt speciaal voor deze cursus vanuit Zuid-Duitsland naar Nederland.