Magnesium Huidtherapie voor suppletie van magnesium

Veel professionals horen van cliënten die zich bij hen melden dat ze al een magnesiumsupplement gebruiken. Toch blijkt in de praktijk vaak dat de klachten niet of niet voldoende verlichten met het gebruikte magnesiumsupplement.

Er zijn in de praktijk veel factoren die de magnesiumopname kunnen beïnvloeden. Veel cliënten weten bijvoorbeeld niet dat ze het magnesiumsupplement beter niet met een broodmaaltijd of met pasta, koek of taart of andere tarwerijke producten kunnen innemen om maar iets te noemen. Veel cliënten weten ook niet dat ook magnesiumstatus in het bloed een circadiaans ritme heeft waarbij er dalspiegels zijn rond 5 uur in de ochtend, 11 uur in de ochtend, 5 uur in de middag en 11 uur s’ avonds. Juist rond deze dalspiegels kunnen mensen klachten ervaren als kramp, hoofdpijn of andere verschijnselen van magnesiumtekort.

Als de magnesiumspiegel in het lichaam te laag is kan alléén orale suppletie van magnesium een snelle stijging van de magnesiumspiegel in de weg staan. Met orale magnesiumtherapie kan het relatief lang duren voordat de magnesiumspiegel van cliënt substantieel zodanig omhoog is gegaan dat de cliënt geen symptomen van een magnesiumtekort meer ervaart. Een gecombineerde behandeling van zowel magnesiumsuppletie via de huid als oraal biedt veel voordelen om de magnesiumspiegel snel omhoog te krijgen om de symptomen van een magnesiumtekort snel te verlichten.

Alhoewel transdermale magnesiumtherapie al meer dan 100 jaar oud is twijfelen veel wetenschappers nog aan de effectiviteit ervan omdat ze niet kunnen verklaren hoe magnesium door de huid heen in de bloedbaan kan worden opgenomen. Deze verklaring is er echter wel degelijk en hierover is ook gepubliceerd.